Вторник,

Близките на "живия мъртвец" завеждат дело

От: СТАНДАРТ -
212
Близките на "живия мъртвец" завеждат дело
A
A
A

Семейството на „живия мъртвец” от Сливен завеждат дело за лекарска грешка. 72-годишния Руси Русев от Сливен бе обявен за мъртъв, но след като от траурна агенция започнаха подготовката за погребение, стана ясно, че е жив. Той продължава да е в тежко състояние в сливенската болница. Предстои изписването му, но той не е контактен и за него ще трябва да се полагат специални грижи. Според семейството забавянето на адекватна медицинска помощ е влошило драматично състоянието на Руси.

Съпругата и синът на Руси живеят в САЩ. Върнали се спешно в родината, но още не могат да осъзнаят абсурдната ситуация, съобщи агенция „Монитор”.

„След като получихме обаждане, че баща ми е починал, след няколко часа неговият братовчед от Ямбол каза, че е станало чудо и той се е размърдал. След това го карат в болницата и от тогава е там. Състоянието му не е добро. И според докторите не е добро, не могат да кажат, точно как ще продължи лечението. В момента той има нужда от невролог”, обясни синът Веселин Русев. Той уточни, че баща му мърда лявата си ръка, правел гримаси, но не е контактен.

„Това беше страхотен шок за нас. До последно сме разговаряли с него, той беше сравнително добре, пиеше си лекарствата. Той е много подвижен човек. Занимава се с йога почти цял живот. Просто бяхме шокирани не само изненадани”, обясни съпругата Пенка Русева.

Роднините считат, че тези почти 7 часа, в които Руси е бил обявен за мъртъв и е бил оставен без лекарска намеса, са фатални за настоящото му изключително тежко състояние. „За мен те са фатални. Не съм убедена, че това е била диабетна кома. В такова състояние всяка една минута е от значение, а това са часове”, смята Пенка Русева.

В момента продължава вътрешна проверка и в спешна помощ по случая. Има образувано производство и в прокуратурата. Семейството е категорично, че ще заведат дело за лекарска грешка. Надяват се Руси да се възстанови.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички