970 деца от Разград и Варна рисуваха Великден

Близо 1000 деца от областите Разград и Варна рисуваха Великден в навечерието на празника на Христовото Възкресение

970 деца от Разград и Варна рисуваха Великден | StandartNews.com

В петото издание на конкурса за рисунки „Великден през моите очи“, организирано под патронажа на областния управител в Разград  тази година се включиха деца и ученици от 36 училища, 21 детски градини, 5 читалища и 4 центрове за подкрепа на личностното развитие.

Жури от художници селектира 252 работи на малки автори, с които подреди изложба във фоайето на областната администрация. Губернаторът на Разград Гюнай Хюсмен и заместникът му Евгени Драганов наградиха 28 отличени призьори в различните възрастови групи.

Най-малкият награден художник е 5-годишният Калоян Димитров от детска градина „Дъга“ в  Разград, а най-големите са  единадесетокласниците Александрина Руменова от езиковата гимназия „Екзарх Йосиф“ в Разград и Кенан Сали от професионалната гимназия по облекло в града.

Трима от участниците получиха специални награди заради това, че са използвали нетрадиционни форми за арт-работите си. Това са Борислав Минков от ОУ “Васил Левски“-Разград, Никола Атанасов от ПГ “Васил Левски“-Исперих и Тезджан Мустафа от ПГСС “Хан Аспарух“-Исперих.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай