Събота,

На 81 години е единственият инфекционист в Дупница

От: Мартина Суботинова -
462
На 81 години е единственият инфекционист в Дупница
A
A
A

Снимка- БНТ

81-годишната Мария Богоева е доктор в Дупница и се бори с коронавируса от началото на пандемията. Тя е и единственият инфекционист, който към общинската болница в града. Помага й колежката й - пулмолог, която също е в пенсионна възраст, съобщи БНТ.

Мария Богоева често работи и след края на работното й време, въпреки годините си. А през последните седмици работата се увеличава все повече.

"Сега изписахме 5-6 и чакат, веднага ще се настанят на същите легла. Темпото е неузнаваемо и не знам и кога ще се прибера", разказа д-р Богоева.

Въпреки напрегнатата ситуация и опасността от коронавирусната зараза, доктор Богоева не се притеснява.

"Чувствам се уморена, но след като отида у дома, почина, на другия ден съм забравила. До където може, до там ще издържаме. Няма начин. Просто си обичам работата, може би здравословно съм добре и това също ми помага. Не съм някой да се отпускам, да съм паникьорка, не. По друг дух имам", сподели още тя.

Тъй като е единственият инфекционист в болницата, доктор Богоева разчита за помощ в отделението на колегите си от останалите болнични звена. Сред тях е началникът на вътрешно отделение доктор Елена Гюзелева, която също е в пенсионна възраст.

"Аз не съм на работа в инфекциозно отделение, но като пулмолог всеки ден се качвам, за да мога да дам консултация, да помогна, след като си свърша работата във вътрешно отделение. Това е професията ми и един лекар е лекар за цял живот", категорична бе д-р Гюзелева.

Двете лекарки уверяват, че ще продължават да работят, докато пациентите имат нужда от тях.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията