Сряда,

На 81 години е единственият инфекционист в Дупница

От: Мартина Суботинова -
124
На 81 години е единственият инфекционист в Дупница
A
A
A

Снимка- БНТ

81-годишната Мария Богоева е доктор в Дупница и се бори с коронавируса от началото на пандемията. Тя е и единственият инфекционист, който към общинската болница в града. Помага й колежката й - пулмолог, която също е в пенсионна възраст, съобщи БНТ.

Мария Богоева често работи и след края на работното й време, въпреки годините си. А през последните седмици работата се увеличава все повече.

"Сега изписахме 5-6 и чакат, веднага ще се настанят на същите легла. Темпото е неузнаваемо и не знам и кога ще се прибера", разказа д-р Богоева.

Въпреки напрегнатата ситуация и опасността от коронавирусната зараза, доктор Богоева не се притеснява.

"Чувствам се уморена, но след като отида у дома, почина, на другия ден съм забравила. До където може, до там ще издържаме. Няма начин. Просто си обичам работата, може би здравословно съм добре и това също ми помага. Не съм някой да се отпускам, да съм паникьорка, не. По друг дух имам", сподели още тя.

Тъй като е единственият инфекционист в болницата, доктор Богоева разчита за помощ в отделението на колегите си от останалите болнични звена. Сред тях е началникът на вътрешно отделение доктор Елена Гюзелева, която също е в пенсионна възраст.

"Аз не съм на работа в инфекциозно отделение, но като пулмолог всеки ден се качвам, за да мога да дам консултация, да помогна, след като си свърша работата във вътрешно отделение. Това е професията ми и един лекар е лекар за цял живот", категорична бе д-р Гюзелева.

Двете лекарки уверяват, че ще продължават да работят, докато пациентите имат нужда от тях.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички