Вторник,

2,1 млн.лв. за справяне с риска от наводнения в Кърджалийско

От: Ирина Ангелова -
2,1 млн.лв. за справяне с риска от наводнения в Кърджалийско
A
A
A

Малко над 2,1 млн. лв. са инвестирани по проекта „FLOOD PROTECTION“, насочен към справяне с риска от наводнения в област Кърджали. С тях се изградени защитна дига с обща дължина от 2 км по двата бряга на река Крумовица в района на главен път Кърджали - граничен пункт Маказа при село Вранско, както и 40 метра подпорни стени с различни височини при вливането на река Елбасан дере в Крумовица. По този начин е укрепен и защитен както главният път, изложен на риск от подкопаване при високи води, така и жителите на селото и собствениците на земеделски земи в района, съобщават от пресцентъра на МРРБ.  
      
По проекта е изградена и подпорна стена на река Джебелска край село Тютюнче. Тя ще защитава редица жилищни сгради, изложени на риск от срутване при прииждане на реката. Дейностите приключиха в края на месец ноември.
       
Проектът се финансира по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г., отнасяща се за областите Смолян, Благоевград, Кърджали и Хасково. Целта е укрепване на критични участъци по реките Струма, Места, Арда и Марица и техни притоци.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички