13 инцидента на Гребната база само за 20 дни

Бъдете внимателни при разходките си на Гребната база, алармират от община Пловдив

13 инцидента на Гребната база само за 20 дни | StandartNews.com

Бъдете внимателни при разходките си на Гребната база, алармират от община Пловдив. 13 души са паднали по невнимание в ледените води на канала за период от 20 дни, съобщи за "Фокус" директорът на ОП „Общинска охрана” инж. Димитър Палашев.

Само за последните три седмици са станали няколко опасни инцидента на Гребната база с подхлъзване и падане на хора в студените води", каза още Палашев. 13 души са били спасени благодарение на бързата намеса на общинска охрана или притекли се на помощ граждани. За щастие всички пострадали са се разминали само с леко измръзване и уплаха.

„Искаме да изострим вниманието на пловдивчани и гости на града, че трябва да бъдат внимателни, когато се разхождат или спортуват на Гребния канал. Молим ги да не си правят опасни селфита на ръба на чашата на водното съоръжение, нито да се разхождат в опасна близост до водата“, призова Димитър Палашев. Той разказа и за инцидентите, които са станали само през този месец.

На 5 декември в района на кулата момче от група младежи се подхлъзва и пада във водата. Дежурният охранител го изважда с пояс и въже. Пак двама младежи на 11 декември, в ранния следобед, се подхлъзват и падат във водата и отново са спасени от служителите на общината. Същият ден към 17:20 ч. жена пада във водата, точно срещу трибуните. Граждани и дежурният охранител отново успяват да предотвратят удавяне.

На 12 декември жена, в опита си да извади топката на кучето си от водата, се подхлъзва и пада в нея. Съпругът й скача след нея, за да я спасява, но поради ниските температури и двамата не успяват да доплуват до брега. Дежурният охранител от „Общинска охрана“ ги изважда като им помага с пояс и въже.

На следващия ден около 13:45 ч. момче и момиче с куче падат във водата и отново са извадени с пояс и въже от общинските охранители и граждани.

Три инцидента има и на 15 декември. Към 15 часа жена пада във водата, но бързо бива извадена от съпруга й. Половин час по-късно младеж на 750-тия метър на Гребния канал пада във водата и отново е изваден от охраната. Към 16:30 ч. група от трима студенти се разхождат, когато единият се подхлъзва и пада във водата. Той отново е спасен, благодарение на бързата намеса на приятелите си и дежурния охранител.

Последният инцидент е от 18 декември с две сестри близначки, които падат във водата и също са спасени, благодарение на служители на „Общинска охрана“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай