11 души закъсаха в преспите под Шипка

Три жени и четири деца са били спасени на пътя Шипка-Бузлуджа, предстои извеждането и на шофьорите

11 души закъсаха в преспите под Шипка | StandartNews.com

11 души са блокирани на затворения за движение през зимата път между Шипка и Бузлуджа в Старозагорска област. Техника на пожарната от Казанлък е евакуирала жените и децата.

Около 10.30 часа днес на телефон 112 е подаден сигнал за закъсали в снега хора на пътя Шипка-Бузлуджа. Общо 11 души са били заседнали в пряспа по пътя, който през целия зимен сезон е затворен за движение. Благодарение на бързата намеса на екипи на пожарната от Казанлък три жени и четири деца са били евакуирани. С помощта на тежка техника тече изваждането и на шофьорите, обясни старши комисар Михаил Михов от пожарната:

"В една пряспа са закъсали. Изведени са оттам седем човека - три жени с четири деца и в момента тече акцията по извеждането на шофьорите от пряспата. Гражданите да знаят, че този път официално на страницата на АПИ е обявено, че не се почиства и няма да се поддържа през зимата".

Силните пориви на вятъра доведоха до обръщане на един микробус и полуремарке на подбалканския път в участъка от Старозагорска област.

Възстановено е движението през прохода Шипково - Рибарица. Участъкът вече е разчистен от снега и проходим за автомобили до 12 тона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай