Закриха 44-то НС. Всички изказвания

194 депутати дойдоха за последното заседание

Закриха 44-то НС. Всички изказвания | StandartNews.com

194 депутати дойдоха за последното заседание на 44-то народно събрание. Министри не присъстваха. Малко по-късно към депутатите се присъедини екоминистър Емил Димитров-Ревизоро.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова отчете, че този мандат не е бил лек. Тя изтъкна пандемията, която беляза работата на законодателния орган.

Българската здравна система удържа на натиска, подчерта Дариткова.

И днес, по думите й, медиците продължават да лекуват пациентите. Тя отдаде значимото и на Националния оперативен щаб (НОЩ). В моменти на подобни изпитания българското общество се нуждае от единство, категорична бе Дариткова.

Дариткова се надява следващият парламент да има повече поле за консенсус. В следващите години национални цели са членството в Еврозоната, както и икономическата трансформация.

ВИЖ ОЩЕ: Дариткова заговори за национално съгласие

Депутатите от ДПС не прочетоха декларация в залата, но веднага след края на последното заседания я качиха на официалния сайт на Движението за права и свободи.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ с убийствена оценка за досегашния парламент

Председателят на БСП Корнелия Нинова посочи, че парламентарната им група има 4 достойнства в работата на досегашния парламент.

ВИЖ ОЩЕ:Нинова: Кураж и на добър час!

Обединениге партиоти също се похвалиха с вдигането на доходите, което е изпълнение на предизборната им програма.

ВИЖ ОЩЕ: Веселинов:ВМРО изпълни дълга си към българските избиратели

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки каза, че партията си тръгва от парламента по-силна и по-сплотена.

ВИЩ ОЩЕ: ВОЛЯ е с по-голямо доверие

Депутатите използваха времето за декларации да си направят селфита в пленарна зала. Председателят на 44-тото народно събрание Цвета Караянчева взе думата, за да каже: Всеки от нас ще отнесе различни спомени. Поуката от допуснатите в миналото грешки да носят бъдещите депутати ветерани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай