Неделя,

Карадайъ с убийствена оценка за досегашния парламент

От: стандарт -
Карадайъ с убийствена оценка за досегашния парламент
A
A
A

Най- хубавото на днешния ден е, че приключва мандата на това Народно събрание. Това пише в декларация по повод закриването на парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Ето и пълния текст на декларацията:

Най- хубавото на днешния ден е, че приключва мандата на това Народно събрание.

Днес приключва унижението на институцията Народно събрание. Самооценки като „прости“ и „безделници“, думи като „кучки“ и „тахтаби“. Гласуване на закони в нарушение на Конституцията, законите и Правилника на Народното събрание. Приемането на бюджети като подписан празен чек за изпълнителната власт, промяната на закони преди да са станали правен факт, по волята на премиера с едно телефонно обаждане. Популисткото харчене на обществени средства, с които безпринципно се трупа дълг за сметка на бъдещите поколения.

 Ние от ДПС вярваме, че всичко това ще остане в историята с края на това Народно събрание. И ще работим тези срамни факти да не се повторят. Трябва да се сложи край на безцелното пребиваване във властта, на което сме свидетели от 11 години. На омразата, разделението, противопоставянето, арогантността и агресията. Но също и превръщането на държавните органи и служители в слугинаж на герберизацията.

За да се случи това трябва на направим рестарт на държавността - държавните органи и институции да функционират съгласно Конституцията и законите на страната, в услуга на хората и бизнеса. В диалог, координация и взаимен контрол да изпълняват ясна програма за ускорено икономическо развитие с ясни приоритети.

Мустафа Карадайъ

Председател на ДПС

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички