Карадайъ с убийствена оценка за досегашния парламент

Да сложим край на слугинажа в полза на герберизацията

Карадайъ с убийствена оценка за досегашния парламент | StandartNews.com

Най- хубавото на днешния ден е, че приключва мандата на това Народно събрание. Това пише в декларация по повод закриването на парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Ето и пълния текст на декларацията:

Най- хубавото на днешния ден е, че приключва мандата на това Народно събрание.

Днес приключва унижението на институцията Народно събрание. Самооценки като „прости“ и „безделници“, думи като „кучки“ и „тахтаби“. Гласуване на закони в нарушение на Конституцията, законите и Правилника на Народното събрание. Приемането на бюджети като подписан празен чек за изпълнителната власт, промяната на закони преди да са станали правен факт, по волята на премиера с едно телефонно обаждане. Популисткото харчене на обществени средства, с които безпринципно се трупа дълг за сметка на бъдещите поколения.

 Ние от ДПС вярваме, че всичко това ще остане в историята с края на това Народно събрание. И ще работим тези срамни факти да не се повторят. Трябва да се сложи край на безцелното пребиваване във властта, на което сме свидетели от 11 години. На омразата, разделението, противопоставянето, арогантността и агресията. Но също и превръщането на държавните органи и служители в слугинаж на герберизацията.

За да се случи това трябва на направим рестарт на държавността - държавните органи и институции да функционират съгласно Конституцията и законите на страната, в услуга на хората и бизнеса. В диалог, координация и взаимен контрол да изпълняват ясна програма за ускорено икономическо развитие с ясни приоритети.

Мустафа Карадайъ

Председател на ДПС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай