Вторник,

Може ли Радев да готви президентските избори?

От: Редактор -
172
Може ли Радев да готви президентските избори?
A
A
A

Големият победител на тези избори ще бъде партията на пандемията, която ще предопредели резултата, а не политиката. Това прогнозира пред БНР социологът Юрий Асланов.

Според него не е нереалистично да се очаква, че ГЕРБ ще е условният победител. Ако обаче комбинацията била начело с Бойко Борисов, то тя нямало да продължи дълго и щяла да настъпи политическа криза.

Асланов заяви, че ГЕРБ имат интерес от ниска избирателна активност.

Според него през последните години ръководството на БСП се чувства самодостатъчно и отблъсква потенциалните съюзници. По негови думи обаче партията ще трябва да направи компромиси за бъдещи коалиции.

Може да се създаде парадоксално положение - ако парламентът изпадне в патова ситуация и не излъчи кабинет, да се случи така, че Румен Радев със свой кабинет да готви президентски избори, отбеляза Асланов.

Той бе категоричен, че развръзката няма да настъпи нито след парламентарните, нито след президентските избори, тъй като сме в трайна политическа криза още от миналото лято.

Ние навлизаме в продължителна турбуленция, която ще се подсилва от пандемичната ситуация и от общата криза в глобален план, заяви още Асланов.

 


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com