Карадайъ от Дебрен: Да направим избор за стабилност в страната

Централният предизборен лъч на ДПС стигна област Благоевград, за да подкрепи листата с водач Халил Летифов

Карадайъ от Дебрен: Да направим избор за стабилност в страната | StandartNews.com

В деня на изборите  сутринта от 7 до вечерта в 7 ще гласуваме с №7,  за да има ускорено икономическо развитие, за достойно бъдеще за нашите деца и внуци в България. Това призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от площада в Дебрен, община Гърмен.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: Ерата на джипката приключи. Какво следва?

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ заръча на ДПС: 18 000 гласа и 4 мандата от Кърджали (ВИДЕО)

Централният предизборен лъч на ДПС стигна област Благоевград, за да подкрепи кандидатите за народни представители на Движението, чиито водач е зам.-председателят Халил Летифов, следван от  Йордан Цонев – зам.-председател и Елхан Кълков.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: Липсата на програма води до модела "стани да седна"

От площада в Дебрен, община Гърмен, председателят на Движението за права и свободи призова присъстващите да направят  онзи избор, който да доведе до стабилност в държавата, устойчивост в законодателството, за да има добър бизнес климат в страната  и ускорено икономическо развитие.

Карадайъ бе категоричен, че е нужен рестарт, за да може да бъдат  възстановени демокрацията, нормалността и диалогът в политика.

„Институциите и държавните органи трябва да функционират в диалог, координация и  взаимен контрол“,  каза Карадайъ.

Лидерът на Движението изтъкна доверието и тежестта, която има ДПС в Европа, давайки за пример избора на Илхан Кючук за председател на Евролибералите, в чийто алианс членуват над 50 партии, както и избора на Антоанета Асенова за президент на Европейската либерална младеж. Карадайъ изтъкна и ролята на Искра Михайлова, която е  заместник-ръководител на либералната група в Европарламента.

Йордан Цонев призова присъстващите да вярват, „че със собствени сили можем да променим съдбата на нашата страна, да не сме най-бедната страна в Европа, да не се срамуваме от класациите, да не се страхуваме за нашите деца че ще отидат в чужбина.“

 Той се обърна към площада в Дебрен и  заяви:  „Вие сте мощта и оръдието на ДПС. Ние имаме програма за България  и за младите хора и знаем какво да направим. С вашата сила ще променим страната си с №7.“

По-рано през деня Централният предизборен лъч се срещна с бизнеса в  област Благоевград и среща с младежите от ДПС в Гоце Делчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай