Гарелов: Предизборната кампания вече е изчерпана

Той прогнозира програмно правителство

Гарелов: Предизборната кампания вече е изчерпана | StandartNews.com

"Предизборната кампания не е започнала, а вече е изчерпана", каза пред БНР журналистът Иван Гарелов и обясни, че вече не работят традиционните средства - дебати и излагане на позиция, което се дължи на силната изнервеност на партиите.

Според него тези избори се очакват с такова напрежение, каквото имаше в началото на демократичните промени в България:

"Това се дължи на факта, че по-голяма част от българското общество е недоволно от това управление и смята, че ако то бъде свалено, може би благоденствието на народа ще стане на по-високо равнище".

Журналистът изказа мнение, че много голяма част от хората, които казват, че ще гласуват за ГЕРБ, са убедени, че това не е правилният път, но "те вече са част от тази система, която им гарантира доходи, макар и не съвсем по правилата":

Гарелов смята, че управлението е неадекватно и не може да се справи с елементарни неща:

"Един ден ни убеждава, че едната ваксина не е подходяща за възрастните хора, а на следващия - било взето решение тя да се поставя. Явно това е по политическо съображение, защото предстоят избори".

Коментарът на журналиста за състоянието на БСП преди изборите беше, че тя е твърде заета със себе си:

"Стои назад, но е стабилна, за да може със своето представяне на изборите да обърка сметките на някакво правителство с патерици, което ще бъде много нестабилно".

По думите му Слави Трифонов е избрал правилното поведение - да не се появява:

"За него е достатъчно да изнесе два-три големи концерта и той ще обере протестния вот. Те не искат да управляват на всяка цена и понеже няма да са първа политическа сила, ще предпочитат да играят ролята на силна опозиция, която да завладее общественото мнение до такава степен, че то после да я потърси на следващи избори".

Иван Гарелов прогнозира, че десноцентристка коалиция би събрала повече подкрепа, но не изключва изненади:

"ДПС може да поднесе изненади не само с представянето си, но и с позициите, които ще заеме. В такива моменти тя води по-далновидна политика, отколкото другите партии. Предполагам, че ще се стигне до програмно правителство".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай