Петък,

Франциск поздрави представители на всички изповедания

От: Стандарт -
367
Франциск поздрави представители на всички изповедания
A
A
A

Папа Франциск поздрави представители на различни вероизповедания, след като се помоли пред иконата на Света Богородица от Несебър пред храма "Александър Невски". 

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПА ФРАНЦИСК ЧЕТЕТЕ ТУК

Той започна своето традиционно неделно послание, което този път е от София, със силата на вярата. "Когато си уморен от тъга и кавги, до теб е възкръсналият Иисус, който ти дава ръка да започнеш отначало", каза Светият отец. Той посочи, че вярата във Възкресението се поддържа от 2000 г. от пастири, които са отдали живота си на служението и не искат нищо за себе си. "Такъв е и моят предшественик папа Йоан XXIII, когото вие наричате Българския папа", посочи Франциск. Той каза още, че Анджело Ронкали, който  е живял в България до 1934 г., се е научил да цени българската църква и да поддържа добри отношения с другите вероизповедания. "Да му благодарим за вдъхновяващата интуиция", допълни папата. 

Затова в името на икоменическия път ще поздравя и другите вероизповедания, каза още Франциск. Той посочи, че културата на диалога трябва да стане общият ни път, а сътрудничеството - поведение. 

"В храма "Св. Александър Невски" се помолих в спомена на светите братя Кирил и Методий, които са евангелизатори на славяните. Прегърнах моя брат патриарх Неофит. Да се помолим на Светата Дева, която дари импулса земята да бъде място на срещи. Ще се помоля пред иконата на Св. Богородица от Несебър, която  папа Йоан XXIII е носел винаги със себе си", каза още папа Франциск.


Всички новини от категория Папа Франциск в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията