Затварят бул. "Драган Цанков" до края на ноември

Затварят бул. "Драган Цанков" до края на ноември  | StandartNews.com

София. Столичният бул. "Драган Цанков" е затворен за цялостен ремонт, който трябва да приключи в края на ноември заедно с кръговото кръстовище на Телевизионната кула.

Проектът е на стойност 26 милиона лева, включително средствата за ремонта на бул. "Драган Цанков", отчете Любомир Христов, зам.-кмет по транспорт в Столичната община.

След ремонта бул. "Драган Цанков" ще стане 4-лентов и ще увеличи пропусквателната способност на възлово място в София.В проектите той е предвиден като алтернативно трасе през следващата година, когато планираме поетапното извършване на реконструкция на булевард "Цариградско шосе", поясни зам.-кметът.

Не предвиждаме промени в движението на трамвая. Точно това е другият съществен момент, че организацията е направена единствено със затваряне на "Драган Цанков", така че трамваят да може пълноценно да функционира. Затварят се пътните платна на моста на река Перловска, тоест няма да може да се прави ляв завой като идвате от НДК към "Граф Игнатиев" през следващите около два месеца, каза Христов пред БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай