Започва проверка по сигнал за малтретиране на куче

Започва проверка по сигнал за малтретиране на куче | StandartNews.com

Пловдив. Районна прокуратура в Асеновград започна проверка по сигнал за малтретиране на куче. Снимката на кола с пловдивска регистрация, която влачи куче, бе разпространена светкавично в социалните мрежи днес.

55-годишният мъж с инициали Р. И, който е измъчвал въпросното куче по особено жесток начин, вече е задържан от полицията. Оказва се, че той е от Тополово и искал да накаже животното. Кучето е било намерено с охлузвания по цялото тяло, веднага е откарано при ветеринарен лекар, за да му бъде оказана медицинска помощ. Случаят е докладван на дежурния прокурор в Районна прокуратура- Асеновград. Вече е започнала проверка за установяване на данни за престъпление по чл. 325 б от НК.

Жестокостта към животни се наказва с лишаване от свобода до две година или пробация, както и с глоба от 1000 лв. до 6000 лв. Това сочат измененията в Наказателния кодекс от 2011 година. За умъртвяване на животно по особено жесток начин законът предвижда лишаване от свобода до три години или пробация, както и глоба от 2 000 лв. до 10 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай