Йорданка Христова пее във Варна за Деня на моряка

Йорданка Христова пее във Варна за Деня на моряка | StandartNews.com

Родната попзвезда Йорданка Христова ще пее във Варна за Международния ден на моряка на 25 юни. Той се отбелязва за пета поредна година у нас, казаха от Инициативния комитет за честването му. В празничния концерт в Летния театър, където входът е свободен, ще участват духовият оркестър на ВМС и група „Корали".

По-рано през деня ще има морско кръщение на близо 70 деца на борда на ветрохода "Калиакра" – символа на българското корабоплаване. Хлапетата са победители в тазгодишния конкурс на тема "Морето денем, морето нощем" с рисунки и литературни творби. А в проведения национален конкурс „Диря в морето" специалната награда е за студентката Вяра Дончева на 21 години от ВВМУ"Н.Й.Вапцаров", която учи корабоводене.

След 10 години, откакто Варна има идеята да вдигне Паметник на моряка, най-после е на път да я осъществи, посочи кап. Димитър Димитров, председател на Асоциацията на българските капитани.Общината приключи конкурса за идеен проект по предложение на фондация "Морски съдби". Три от общо седем са наградените проекти за Паметник на Варна. С първа награда е проектът "Очакване" на архитект Владимир Попов. Ще има широко обществено обсъждане на трите селекционирани варианта, за да се види кой е най-подходящ за отреденото място – на Варненския вълнолом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай