Ядосан от полицаи плаши с две бомби

Ядосан от полицаи плаши с две бомби | StandartNews.com

Велико Търново. Ядосан от полицаите мъж заплашил с две бомби сградата на МВР в Стражица беше разкрит и арестуван. 29-годишният мъж от Стражица, който е криминално проявен и многократно осъждан за кражби, е телефонният терорист, заплашил с бомба полицейското управление в същия град, разкриха органите на реда.

На 26 август вечерта, в рамките на 28 минути, мъжът два пъти подал сигнали на тел. 112, че в полицейското управление в Стражица има взривно устройство. Вторият път дори уточнил, че бомбата е поставена под стълбите на управлението и ще избухне след 17 минути. Тогава районът около сградата беше отцепен, а щателното претърсване не откри нищо. След едноседмично разследване служителите на МВР са разкрили подателя на сигналите.

Органите на реда са открили и иззели мобилния телефон, от който е звънял ядосаният гражданин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по Закона МВР. Пред униформените той обяснил, че е подал сигнала, защото бил ядосан на полицейските служители. Събраните материали по случая са докладвани на прокуратурата. 29-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение подписка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай