Вирусна пневмония убила 17-годишната гимназистка

Вирусна пневмония убила 17-годишната гимназистка | StandartNews.com

Остра вирусна инфекция е причината за трагичната смърт на 17-годишната ученичка Кадифка Топалова от благоевградското село Церово. Това показаха резултатите от аутопсията, извършена от съдебен медик в МБАЛ – Благоевград в понеделник сутринта. Патоанатомът е записал в смъртния акт, че девойката е имала остра вирусна пневмония, хепатоспленомегалия, което означава увреден черен дроб и далак, както и срив в хемодинамиката на организма - шок. Комбинацията от тези фактори причинила почти внезапната смърт на отличничката от Езиковата гимназия „Академик Людмил Стоянов" в Благоевград. „Получила е мозъчен оток. Припадъкът й е следствие на гърч", уточни директорът на болницата д-р Огнян Митев.

Трагедията с Кадифка се разигра в неделя по обяд, когато била на кафе с приятеля си Росен в заведение в центъра на Церово. За миг се почувствала зле и рухнала на земята, както си седяла на стол пред барчето. Четирима мъже успели с лъжица да измъкнат езика й, но тя само поела дъх и притихнала. Веднага е качена в кола и прехвърлена в дошлата линейка в квартал „Струмско". За съжаление, лекарите в Спешно – приемно отделение само констатирали смъртта й. Нейни съученици признаха, че в събота вечер Кадифка била на рожден ден в същото заведение, което се превърна и в нейно лобно място. Те отрекоха да е пила алкохол.

„Цялото ни село е почернено от кончината на това прекрасно момиче. Майка й Юлия не е на себе си от мъка, на успокоителни е. Бащата Лефтер долетя спешно още в събота вечерта от Испания, където е на гурбет от години. Работи в село на 70 километра от Мадрид. Всички сме потресени от тази загуба", сподели кметът на село Церово Лефтер Едипов. Цялото село изпрати гимназистката в последния й земен път в понеделник. Тя бе погребана в гробищния парк на Церово след 15,00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай