Вечеря с гъби прати съпрузи в реанимация

Вечеря с гъби прати съпрузи в реанимация | StandartNews.com

Обилна вечеря с отровни гъби прати семейтво реанимация на благоевградската болница. Двамата съпрузи хапнали добре в неделя вечерта двойници на манатарки. 50-годишните мъж и жена легнали да спят, но часове по-късно, към 03,00 часа в понеделник, почувствали характерните за натравяне симптоми – гадене, обилно повръщане, болки в корема. Опитали сами да се лекуват и постъпили в Спешно – приемно отделение на МБАЛ – Благоевград чак към 06,00 часа сутринта.

„Състоянието им е тежко, явно са хапнали повече от отровните гъби. Колегите правят всичко необходимо, предприети са нужните реанимационни действия, за да ги стабилизират. Няма да транспортираме двамата пациенти към столична клиника", заяви директорът на здравното заведение д-р Огнян Митев. На пациентите веднага са направени промивки и вливания, уточниха медици в реанимация. Това е пореден случай в Пиринския край на натровени пациенти с гъби.

След дъждовете и последвалото затопляне отново никнаха манатарки, сърнели, печурки, булки и други диворастящи гъби. Заедно с тях в гората има и техни двойници, които са отровни. Натравяне може да се причини и от ядливи гъби, растящи в близост с отровните, предупреждават медиците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай