Варненци изпищяха от двойни сметки за ток

Варненци изпищяха от двойни сметки за ток   | StandartNews.com

Двойни сметки за ток са на път да взривят ново недоволство сред потребители на Енерго-Про във Варна, откъдето преди година тръгнаха масовите протести в цялата страна. Вместо да получат по една фактура за изхарчения ток през декември, дружеството ги "сурвака" след Нова година с по две.

"До 10 февруари трябва да платя на монополиста общо 381,58 лева", оплака се във Фейсбук Радостина Загорова, която живее в район "Одесос".

Първата фактура, която й излязла след празниците, е за периода 23 ноември - 21 декември, а втората е за консумация от 22 декември до 12 януари. В двете общо е събрано потребление за 50 дни. Притеснена, че сумата е непосилна за семейния бюджет, тя звъннала в колцентъра на Енергото. Оттам й разяснили, че може да погаси задълженията си на вноски.

"Колко великодушно", коментира Загорова, която недоумява какво е попречило първата фактура да се състави в срок. Бих искала да знам по пътя на каква велика "логика" Енерго-Про съчини поредното безумие - 5О-дневен отчетен период, който, изразен в цифри, е почти една средно месечна заплата. Млад варненец се оплака тези дни пред местен сайт, че получил една сметка за ток за 160 лева и само след 10 дни му изпратили втора - за 180 лева. Следпразнични "честитки" да плащат повече отколкото за цял месец са получили стотици абонати на Енергото.

От електроразпределителното дружество заявяват, че част от клиентите им действително са получили втора фактура заради изискването за отчитане на консумирания ток да бъде за период не по-дълъг от 31 дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай