В КАМПАНИЯТА НА "СТАНДАРТ": Кралев награди легендата на Харманли

Лекоатлетът ветеран Кольо Налбантов донесе 3 медала от Балканиада, третира заедно с младите

В КАМПАНИЯТА НА "СТАНДАРТ": Кралев награди легендата на Харманли | StandartNews.com

Спортът е здраве. Доказателство за това е легендата на Харманли - лекоатлетът ветеран Кольо Налбантов. Той заслужено грабна наградата в кампанията "Моят град" на "Стандарт" и община Харманли. Престижното отличие му връчи лично спортният министър Красен Кралев на тържествена церемония в културния център на града. Тя бе част от откриването на уникалната изложба на "Стандарт" "10 причини за остана в моя Харманли". Домакин на събитието бе кметът на Харманли Мария Киркова.

10 огромни фото пана представят преобразяването на 10 знакови за Харманли обекта. С тази уникална изложба искаме да дадем не само 10 повода за гордост на харманлийци и всички българи, но и 10 повода за обединение, каза главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова.

Моята спортна кариера също започна от Харманли, каза министърът на спорта Красен Кралев, връчвайки наградата на Кольо Налбантов. Участвах в състезание в местността Изворът на белоногата. Никой не знаеше за това освен личния ми треньор, каза още министър Кралев. Той припомни, че много отличени български спортисти започват своето развитие именно от Харманли.

Кольо Налбантов вече 7 години няма конкуренция сред лекоатлетите ветерани в България. През септември той участва в Балканиадата за ветерани (70 – 75 години) в град Целе, Словения. И донесе на Харманли и България два сребърни медала и един бронзов. Налбантов зае и двете първи места от Държавното първенство за ветерани в Пловдив. Там той бе № 1 в дисциплините тласкане на гюлле – 9,98 метра и бягане на 200 метра за 32 сек. Но най-важното е, че Кольо Налбантов тренира редом с младите и изявени лекоатлети на треньорите Димитър Карамфилов и Иван Еджиев, дава им своя пример и ги учи как да бъдат победители, каза при представянето му Славка Бозукова.

Мария - най-младият екскурзовод

Главният редактор на "Стандарт" и кметът на Харманли Мария Киркова връчиха отличието на
най-младия екскурзовод у нас - Мария Станимирова Милкова, ученичка в 11 клас на СУ „Неофит Рилски“. За нея историята е всичко още от пети клас. Редовно участва в олимпиади и тази година се класира на второ място на областното ниво на олимпиадата по история. Днес Мария е не просто отличничка в паралелката с чуждоезиково обучение. Тя е официалният екскурзовод на училищния музей на гимназия „Неофит Рилски“.

„Месокомбинат Харманли” разкри нови работни места

Народният представител от ГЕРБ ДЕлян Добрев връчи заслужената награда на управителя на „Месокомбинат Харманли” Даниела Зайчева. Компанията отвори врати през февруари тази година и оттогава досега стремглаво се бори с конкуренцията и завладява нови и нови пазари. Инвестицията, направена в Харманли, осигури над 30 нови работни места и то за специалисти - транжори, пълначи, котеристи и колячи. Отделно от комбината действа и фирмен магазин, от където харманлийци и гостите на града могат да намерят качествени и пресни продукти на достъпни цени – направо от производителя. Хит на пазара стана „Харманлийското кебапче“.

Избите от Южен Сакар - гордост за Харманли

Губернаторът на област Хасково Станислав Дечев пък награди винопроизводителите в региона. Винопроизводство е една от големите гордости на Харманли. Районът разполага с многобройни декари лозови масиви. Това дава възможност на месните винопроизводители да подбират най-доброто грозде и да създават класни вина, които вече са добре познати не само на българския пазар, но и в чужбина. Образец за това са винарските изби от Южен Сакар - „Тера Тангра“, „Шато Коларово“, „Малката звезда“, „Братанови“, „Вила Басареа“, „Кастра Рубра“ и „Дионис“.

 

Галина Христова 32 години преподава народни танци

Една жена е истинска гордост не само за Харманли, но и за цяла България. Галина Христова вече 32 години пали искрата българска в младите хора от региона. Тя е художествен ръководител на Танцов състав „Хорищенци“, Танцов състав „Хорищенче“ и Танцов клуб „Гергана”. Преподава народни танци на малки и големи в цялата област. Заслужената награда за нейната всеотдайност бе връчена от зам.-министъра на културата Румен Димитров.
Христова преподава и на деца от детските градини, учи малки и големи в Любимец. От 8 години преподава и в Свиленград. Чрез своите състави, Галина Христова печели многобройни купи и златни медали от конкурси и фестивали на световно ниво. Може би най-голямото признание за нейните качества са специалните награди за хореография, които получава на Световния и на Европейския шампионат по фолклор.

Пожарникарите на Харманли спасяват хора всеки ден

В категория "Сигурност" наградата заслужено отиде при пожарникарите от Харманли. Всеки ден момчетата на главен инспектор Слави Спасов, началник РСПБЗН Харманли, се грижат за сигурността на хората в общината - помагат при пожари, катастрофи, бедствия. Наградата бе връчена от началника на областната служба за пожарна безопасност и защита на населението комисар Николай Вълчев.

Маратонът на "Стандарт" в страната продължава в 15 ч. в Свиленград.

Нови зали в модерния спортен комплекс „Хеброс“

Кметът на Харманли Мария Киркова представи 10-те причини за гордост в града. На първо място сред тях е ремонтът и реконструкцията с 5,1 млн. лв. безвъзмездна държавна подкрепа на Спортен комплекс „Хеброс“. В него ще има зала за тренировки на лекоатлетите с двойно по-големи размери от досегашната. На мястото на старата сграда се издига нова на два етажа със съвременен дизайн и функционалност. На първия етаж ще има четири тренировъчни зали и една експозиционна, в която ще бъдат изложени постиженията на местните спортисти. На втория етаж ще е разположена волейболна зала, която ще може да се използва за тренировка на закрито на тенис на корт и баскетбол и провеждане на концерти. Предвижда се и изграждане на игрище за хокей на трева. Районът ще бъде облагороден, ще има ново осветление.

 

Кампанията "Моят град" се осъществява със съдействието на:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай