Ученици събират средства за своя учителка с тежка болест

Ученици събират средства за своя учителка с тежка болест | StandartNews.com

Ученици от ПГ "Цар Иван Асен II" в Асеновград събират средства за своя блона учителка. 10 б клас от специалност „Електронна търговия" пишат в писмо до Стандарт Нюз, че са пораснали преждевременно заради коварната диагноза на преподавателката Любомила Ангелова. И се надяват освен с тревога, да се сблъскат с надеждата и подкрепата на добри хора в името на тяхната кауза.

"Тя се опитва да се шегува и казва, че е повела борба с товарния влак, а ние много се надяваме нейната воля, всеотдайното й семейство, нашата любов и подкрепа, обичта на нейните приятели и близки да й помогнат да победи в тази неравностойна битка. Защото товарният влак се оказа миелоидна левкемия, М4 по FAB. Диагнозата сякаш ни удари като гръм. Първоначално г-жа Ангелова просто не се върна пред бялата дъска след Великденската ваканция, учителите ходеха посърнали из училище и на въпросите ни за нашата госпожа по английски отвръщаха с тъжни усмивки, че е болна. Щадяха детските ни сърца за истината", разказват учениците.

"Но лошите вести се разпространяват бързо, както и добрите. И ние разбрахме. Разбра и градът ни и всеки иска да помогне, защото г-жа Люси, както галено я наричаме по между ни (тя беше наша класна в подготвителния осми клас) заслужава нашата подкрепа и любов така, както тя самата щедро ги раздава в класната стая", пишат още децата в своя зов за помощ.

Учителката е в клинична и хематологична ремисия след проведени два курса по полихимиотерапия. Предвид възрастта й, както и липсата на придружаващи заболявания, клинична комисия към Клиника по клинична хематология, УМБАЛ "Св. Георги" е взела решение, че тя е пациент, подходящ за костномозъчна трансплантация в страната или чужбина. Ангелова вече е подала заявление към "Комисия за лечение в чужбина", МЗО, както и към Фондация "Помощ за благотворителността в България" и Българският дарителски форум отпусна DMS номер, който е с текст на латиница DMS LUSI на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel).

Времето за набиране на средства е малко и в тази връзка учениците молят за помощ, за да може да видят отново своята любима учителка усмихната и сред тях. Те се надяват, че ще успят с помощта на добри хора да съберат 168 557 евро. "Подари надежда" се казва и специално създадената страница за кампанията във Фейсбук.

Ето как може да помогнете:

Дарителска сметка

Райфайзен банк

IBAN: BG53RZBB91551006205144

BIC: RZBBBGSF
LYUBOMILA BORISLAVOVA ANGELOVA.

DMS LUSI на номер 17 777.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай