Цветанов: Не делим общините на наши и ваши

Цветанов: Не делим общините на наши и ваши | StandartNews.com

Пазарджик. Ние не делим общините на наши и ваши. Това каза вицепремиерът Цветан Цветанов на среща с жителите на родопското градче Сърница.

Министър Цветанов и колежката му Лиляна Павлова пристигнаха в района, за да открият 25-километров обновен път между Батак и Доспат и получиха всеобща благодарност от населението и кмета на Сърница Мустафа Аликанов. В същото време вицепремиерът изрази разочарованието си от кмета на община Велинград Иван Лебанов. Той не успял да направи необходимото за проблема с водния цикъл, защото междуведомствената комисия вече го е разгледала и има отпуснати 400 хиляди лева, но ако до 2 месеца не се вземат спешни мерки, парите няма да бъдат усвоени. В този смисъл жителите на община Сърница не искат толкова да са самостоятелен общински център, а страдат от липса на внимание отстрана на кмета на курорта. Затова правителството ще направи всичко възможно да задели средства и за ремонт на остарелия път Велинград-Сърница, който заедно с новия за Доспат ще помогне на бизнеса и туризма, каза Цветанов.

Той добави, че предстои ноткриването на нова пречиствателна станция за чистота на водите в язовир Доспат и строеж на околовръстен път. Вицепремиерът успокои сърничани, че няма да има промени на цената на водата по места, след като местните го попитаха ще има ли окрупняване на операторите и дадоха пример, че водата в Пазарджик е 1,80 лева за кубик, а при тях е 49 стотинки.

По повод искания за тютюнопушене в заведенията министър Цветанов бе категоричен, че няма да има компромиси. В края на срещата жителите поканиха вицепремиера да дойде на 17 май 2013 година, когато в Сърница се честват 100 години от Балканската война и един век от присъединяване на градчето към България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай