Три общини атакуват заедно туристическия пазар

Три общини атакуват заедно туристическия пазар | StandartNews.com

Стара Загора. Трите тракийски общини - Стара Загора, Нова Загора и Раднево ще атакуват туристическия пазар с общи туристически пакети. Това стана ясно на финала на европроекта „Античното наследство на Тракия. Той е на стойност малко над 470 хил. лв и продължи две години.

„Основният акцент на изработените туристически продукти е да увеличим броя на посетителите и да удължат престоя им, както и да подобрим сезонното и териториално разпределение на туризма в различните райони и територии", посочи Иванка Сотирова, зам.-кмет на община Стара Загора, която бе водещ партньор.

Туристическите пакети, които ще предлагат трите общини са за различни таргет-групи и с различна продължителност - за един, два и три дни, "Балнео, Спа и Уелнес" пакети, пет и седемдневни пакети "Зелено училище", пакети конгресен/семинарен туризъм и тийм-билдинг пакети. В хода на проекта е изработен рекламен филм със субтитри на английски, немски и румънски езис, разпространени са информационни, маркетингови и рекламни материали. Организирани са и проведени национална и международна рекламна кампания, насочени главно към румънския пазар и туристите, ползващи английски и немски език. Трите общини вече разполагат и със стилни рекламни брошури за региона, пътеводител, карта, слоган и лого на бранда. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай