Точат европари с курсове за преквалификация

Точат европари с курсове за преквалификация | StandartNews.com

Габрово. Икономическа полиция пресече злоупотреба с европари в Габрово. Установено е, че търговско дружество е използвало документи с невярно съдържание и е усвоило над 12 000 лева.

Разследването на криминалистите започнало след получен сигнал. В хода на проведените оперативни действия е установено, че дейността на търговско дружество в Габрово била  свързана с провеждане на курсове за преквалификация по програма “Развитие на човешките ресурси”, която се финансира със средства от Европейския съюз.

За всеки записал се и успешно завършил обучението курсист, при условие, че няма повече от 20% отсъствия от определения хорариум лекции, фирмата получавала по 600 лв. За периода 01.01.2011 г. – 28.02.2012 г. тя е провела три такива курса, установила проверката. Оказало се обаче, че не всички записали се за обучение са посещавали занятията или са присъствали на по-малко от изискуемия брой учебни часове.

Въпреки това, дружеството е представило документи, че всички курсисти са посещавали редовно занятията и така  неправомерно е усвоило сумата от 12 100 лв.

Материалите по преписката, образувана по чл. 212, ал. 3 от НК, са изпратени на Районна прокуратура – Габрово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай