Стягат немска Коледа под тепетата

Фирми наемат къщички за 100 евро на ден

Стягат немска Коледа под тепетата | StandartNews.com

Пловдив. Истинска Коледа по немски ще имат тази година пловдивчани. На 1 декември в града ще отвори врати първият по рода си у нас немски базар. В 12 дървени къщички в типичен германски стил гостите ще бъдат посрещани с греяно вино, вурстчета, сладки лакомства и шоколад. Коледният базар ще бъде разположен на площада пред Община Пловдив, съобщи д-р Мариана Чолакова, почетен консул на Федерална република Германия в Пловдив и региона. 

Наемът на всяка от къщичките е 100 евро на ден. В него се включва коледната украса на съоръженията, тяхната охрана, почистване и режийните разходи за ток и вода. 10 от тях вече са наети от пловдивски и немски фирми. Съпътстващата коледната програма на немския базар включва изпълнения на деца от детски градини и училища в Пловдив на сцената пред кметството, която за първа година ще е покрита.

Активно ще се включат студенти от Академията за музикално и танцово изкуство, както и двете езикови гимназии в града, които вече са изработили коледни картички и сувенири. Приходите от продажбата им ще се използват за благотворителни цели, като 50% от сумите ще се дарят за дома за деца, лишени от родителски грижи "Мария Луиза", а останалите средства ще се инвестират за реализацията на социален проект, избран от общинските експерти. Базарът ще работи до 22 декември и се провежда под патронажа на посланиците на Германия Матиас Хьопфнер, на Австрия Герхард Райвегер и на кмета на Пловдив Иван Тотев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай