Строят модерен селски стадион с европейски пари

Строят модерен селски стадион с европейски пари | StandartNews.com

Симитли. Община Симитли изпълнява в партньорство с гръцката община Неа Зихни проект „За младите хора и тяхното бъдеще". Той се финансира по Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция - България 2007-2013 и осигурява мащабна инвестиция в инфраструктурата за спорта.

Изгражда се модерен стадион в село Крупник. С безвъзмездна финансова помощ от Европа в размер на 1 765 390,25 евро спортен комплекс „Спартак" в селището се превръща в най-модерното спортно съоръжение в българско село. А стадионът ще отговаря на всички изисквания за домакинства дори и на мачове от европейските клубни турнири.

Заедно с това се реализират редица културни и спортни мероприятия в двете общини. Проведоха се спортни състезания по футбол, волейбол, баскетбол и лека атлетика между деца и младежи от Симитли и Неа Зихни. Гръцката филхармония изнесе голям концерт на площада в миньорския град. На финала на изпълнението на проекта, в гимназиите в Симитли и в Крупник се проведоха и еко събития по проект FUTURE - „За младите хора и тяхното бъдеще". Учениците и учители първо беседваха на тема „Опазване на околната среда". Педагози направиха презентация на правилата и защо трябва да пазим чисто около нас. След това сръчни ученици почистиха училищните дворове и районите край тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай