"Стандарт" води олимпийци при шампионите на Созопол. Наградите

Шампионите на Созопол в науката, изкуствата и спорта ще бъдат отличен днес от "Стандарт"

"Стандарт" води олимпийци при шампионите на Созопол. Наградите | StandartNews.com

Те са утрешните програмисти и биолози, бъдещите олимпийски рекордьори на България в гребането, борбата, футбола и художествената гимнастика. Шампионите на Созопол в науката, изкуствата и спорта ще бъдат отличен днес от "Стандарт" за гордостта, която носят на родния си град и цяла България.

В първия учебен ден "Стандарт" и кметът на Созопол Тихомир Янакиев превръщат сцената на амфитеатъра на Аполония в своеобразна класна стая по родолюбие. Кампанията "Моят град - 10 причини за гордост" стигна най-стария град по Черноморието ни, за да отличи младите таланти от областта.

Звезден отбор имена събира "Стандарт" в Созопол за тържественото събитие. Големият композитор Стефан Диомов, баща на легендарната група "Тоника", ще отличи музикалните таланти на града.

Славеят на Странджа Жечка Славинкова ще подаде ръка на децата, тръгнали по пътя й.

Олимпийската шампионка Румяна Нейкова и съпругът й Свилен Нейков, председател на федерацията по гребане и бивш спортен министър, ще наградят гребците на Созопол. Трикратният европейски шампион по борба Стефан Иванов ще надъхва местния отбор по борба. 

Футболните надежди на Созопол ще бъдат не по-малко щастливи, защото ще имат възможност както да получат наградите си от Димитър Димитров - Херо, така и да чуят ценни треньорски съвети от него.

Златните медалисти от олимпиади по математика, природни науки и български език ще чуят напътствията на Петя Петрова, шеф на РУО Бургас. А директорът на Художествената галерия Иван Бахчеванов ще каже кои творби на малки художници са достойни за изложбените му зали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай