Спипаха дилър и купувач на дрога в с. Дъбница

Спипаха дилър и купувач на дрога в с. Дъбница | StandartNews.com

Благоевград. В момент на извършване на покупко-продажба на наркотични вещества бяха заловени дилър и купувач. Те са задържани около 13:20 часа в събота пред училището в гърменското село Дъбница.

Полицаи от РУП – Гоце Делчев са изненадали 50-годишен местен жител, докато предлагал дрога на 18-годишен младеж от съседното село Дебрен. При извършения на място обиск у възрастния мъж са открити четири самозалепващи се полиетиленови пликчета с канабис, а у момчето е намерена кутия от цигари, в която имало марихуана.

В дома на заловения 50-годишен мъж са намерени и иззети около 500 гр. От наркотичното растение. По случая е образувано досъдебно производство. Работата на полицията продължава.

Откриха контрабандни цигари в камион

Междувременно, полицаи заловиха контрабандни цигари, след като товарът успял да мине незабелязано през границата у нас. В неделя на главен път Е-79 е извършена проверка на товарен автомобил „Рено" в района на Симитли. В акцията участвали полицаи от местното полицейско управление. Камионът шофирал 39-годишен от Шумен. Униформените намерили в товарното помещение на камиона 600 стека цигари без наличен задължителен бандеролен знак. Водачът на МПС - то е задържан със заповед до 24 часа в ареста. Срещу него по случая е образувано досъдебно производство.

Дупничанин на съд за обир на златна гривна от пенсионер

Досъдебно производство за извършен обир пък бе образувано срещу 29-годишен мъж от Дупница. След проведени издирвателни мероприятия полицейски служители на 02 РУП - Благоевград са разкрили извършителя на престъпление, станало около 15:30 часа на 19 август. Тогава с използване на физическа сила дупничанинът отнел златна гривна, която струва 500 лв., от 73-годишен благоевградчанин. Обирджията е задържан с прокурорско постановление до 72 часа в ареста. Работата по документирането на цялостната му престъпна дейност продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай