Социалните работници искат по-високи заплати

Социалните работници искат по-високи заплати | StandartNews.com

Добрич. Социалните работници и дейците на културата в Добрич искат по-високи заплати през 2013 г. Това съобщи регионалният координатор на КНСБ Гинка Василева. Според нея хората са готови и на протест.

Около 380-420 лв. са заплатите на социалните работници в града. За сравнение колегите им Шумен, Разград, Хасково, Търговище вземат по 450-520 лв. Затова КНСБ ще настоява за 2013 г. в община Добрич да се заложи ръст на заплатите им от 10 на сто.

Толкова ще искаме и за музикантите от Духовия оркестър, танцьорите в ансамбъла в града и други културни дейци, каза Василева. Синдикатът ще настоява и за промени, които да подобря положението на сезонните работници.

Сега заетите в селското стопанство, туризма, строителството и някои от хранително-вкусовата промишленост след приключване на работа не могат да ползват обезщетение от Бюрата по труда. Причината е, че нямат натрупан достатъчно стаж. Искаме за тези отрасли да се приеме изискване за 6 месеца заетост и право на обезщетение в рамките на 4 месеца, след регистрация на борсата, поясни Василева.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай