Смолян посреща мощите на родителите на Божията майка

Смолян посреща мощите на родителите на Божията майка | StandartNews.com

Смолян.  Частица от мощите на светиите Йоаким и Анна - родители на Света Богородица, ще бъдат посрещнати тържествено в 18 часа на 25 август в родопската катедрала "Св. Висарион Смоленски".

По покана на Пловдивския митрополит Николай светините, които ще благословят миряните от Пловдивската епархия, ще бъдат донесени в Смолян от Негово Високопреосвещенство митрополита на Тамасу Исайя от Кипърската православна църква владика Исайя, който ще отслужи празнична вечерня в храма.

Катедралата ще бъде отворена денонощно за поклонение, за да имат възможност всички да се докоснат и получат благословение от родителите на Божията Майка. Това съобщи духовният водач на Смолянската духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион.

Светините ще бъдат изложени за поклонение в най-големия новопостроен храм в България "Св. Висарион Смоленски" и ще останат два дни.

От специални свещеници миряните ще могат да се помазват за здраве с елей от кандилото на светите мощи, което гори постоянно. На богомолците ще се раздават икони с образите на светите Йоаким и Анна, и Богородица, осветени от светите мощи.

На 26 август ще се отслужи празнична утринна, а от 9 часа ще започне Божествена света литургия в чест и прослава на Богоотците Йоаким и Анна. В тържественото богослужение ще участват митрополити от Светия синод и епископи на Българската православна църква, както и свещеници от Смолянска духовна околия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай