След повече от 25 години Момчилград очаква завършена спортна зала

След повече от 25 години Момчилград очаква завършена спортна зала | StandartNews.com

Кърджали. През следващата година се очаква спортната зала „Родопи" в Момчилград да бъде завършена окончателно.

Реконструкцията на емблематичното съоръжение е част от проекта „Подобряване на центрове за спорт и свободно време в Община Момчилград", финансиран по Програмата за развитие на селските райони на стойност 5, 3 млн. лева.

С изграждането на допълнителна мултифункционална спортна площадка по тенис на маса, баскетбол и волейбол на открито и трибуни за 900 души обновената спортна зала "Родопи" ще се превърне в модерен комплекс, където да се провеждат национални и международни състезания. Залата ще бъде разширена с изграждане на пристройка с още три тенис маси и с пряка връзка към нея. Сградата е проектирана като метална конструкция с височина близо 6 м.

„С реализирането на проекта градът ни ще разполага с модерна спортна база, която ще отговаря на съвременните европейски изисквания", заяви кметът Акиф Акиф. Той изрази надежда, че занапред Момчилград може да бъде домакин на състезания по различни видове спорт както на национално, така и на международно ниво. По думите на градоначалника общинските специалисти вече работят в тази насока, тъй като вече са покрити повечето от изискванията за провеждането на турнири от висок ранг.

По проекта за 5,3 млн. лева е заложено също и цялостна реконструкция на стадион „Родопи" с модерна дренажна и автоматизирана поливна система, настилка от изкуствена трева, места за сядане, изкуствено осветление. Ще бъдат изградени и шест спортни площадки в общинския център и в селата Равен, Нановица, Звездел и Прогрес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай