Село ще има скоро завършена канализация

Село ще има скоро завършена канализация | StandartNews.com

Стара Загора. Село Богомилово е само на 2-3 км от областния град и мнозина го виждат в недалечното бъдеще като градски квартал.

Съвсем скоро този "селски" квартал, както сега го наричат заралии на шега, ще има изцяло завършена канализационнна мрежа. Близо 10 млн. лв. ще бъдат инвестирани в проекта, който включва изграждането на общо 20 км канализационна мрежа. По норма броят на населението, малко над 1350 жители, не отговаря на изискванията за такава голяма инвестиция. Но благодарение на усилията на старозагорския градоначалник Живко Тодоров проектът беше спасен.

„След 10 месеца Богомилово ще има съвсем друг облик", заяви зам.-кметът Янчо Калоянов по време на церемонията за първа копка днес. „Такова мащабно вложение не е правено досега в историята на селото. Всяко едно от 850-те домакинства скоро ще усети ефекта от него", добави кметът на Богомилово Петър Коев.

Четири групи започват работа на обекта като в последния етап те ще станат 5, увери от името на консорциума-изпънители, че срокът ще бъде спазен шефът на Пи Ес Ай Ад Латьо Латев.


Канализацията на Богомилов е част от водния цикъл на Стара Загора. Интегрираният воден проект е за над 40 млн. лв. и трябва да бъде завършен до края на идната година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай