Село с 12 кандидати за кмет има в община Сливен

Село с 12 кандидати за кмет има в община Сливен | StandartNews.com

Сливенското село Сотиря се оказа с най-много кандидати за кмет сред всичките 41 населени места в общината. Общо 12 души са регистрирани като кандидати за кмет на Сотиря.

На второ място по мераклии за кметския стол е село Чинтулово, където кандидатите са 11. Характерно и за двете села е преобладаващото ромско население. Общо 5 от големите села в общината имат по 9 кандидата. Това са Крушаре, Тополчане, Самуилово, Желю войвода и Глуфишево. Единственият град, извън общинския център в община Сливен - Кермен, се нарежда на следващо място с 8 кандидата. Най-изчистен политически е сблъсъкът в село Мечкарево. Там един срещу друг се изправят само двама кандидати - на ГЕРБ и на БСП.

"Стандарт" научи, че Движението за социален хуманизъм няма свой кандидат за кмет на община, нито за общински съветници. Движението обаче има петима кандидати за селски кметове, а неговият председател в Сливен адвокат Сиво Сивов е в листата за общински съветници на БСП. Партия "Синьо единство" пък е регистрирала само един кандидат за общински съветник - икономистът Димитър Недев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай