Села на бунт заради забавен ремонт на магистрала „Струма”

Села на бунт заради забавен ремонт на магистрала „Струма” | StandartNews.com

Благоевград. Жителите на няколко петрички села се готвят от петък (26 септември) да започнат протести заради забавеното строителство на лот 4 на магистрала "Струма". Повече от година и половина обиколният път минава през техните населени места. В четвъртък двайсетина души излязоха за 1 час край пътя, за да изрязат недоволството си. Очаква се в близките дни те да бъдат подкрепени от още техни съселяни.

"Ако се наложи, ще затворим обходния маршрут към ГКПП - Кулата през Петрич и селата Дрангово, Марино поле и Чучулигово, при това безсрочно", заричат се местните хора.

Обещанията, че след 15 октомври движението вече няма да минава през селата, явно няма да бъде изпълнено. "С началото на учебната година родителите всеки ден изпращат с безспокойство децата си на училище. Засиленият трафик е предпоставка за възникване на инциденти", каза кметът на с. Кулата Димитър Манолев. Според него недоволството сред хората расте с всеки изминал ден. Допълни, че в селището няма сериозни и непоправими щети по къщите около пътя, но шосето е съсипано заради натоварения трафик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай