Съседска война подпали къща

Съседска война подпали къща | StandartNews.com

Бургас. Къщата на 72-годишния Никола в бургаското село Русокастро бе подпалена заради съседска война. Инцидентът е станал вчера след жесток скандал между домакините и комшията им Димитър Христов, на 21 години. Фамилиите воювали от дълго време и не можели да се спогаждат. Напоследък Димитър побеснял, защото с комшиите ползвали обща стопанска постройка, но те я заключили и не му давали ключ. Последвали няколко жестоки скандала, придружени с клетви и заплахи.

21-годишният Димитър Христов решил да си отмъсти и подпалил къщата на комшиите. Сградата е изгоряла до основи. Семейството не успяло да спаси нищо от покъщнината си. От опожарената къща са останали само опушени стени. Местни хора са приютили Никола и семейството му, които буквално са останали на улицата без покрив.

Подпалвачът е задържан и прибран в ареста. В кметството в Русокастро бе обявена благотворителна акция в помощ на останалите без дом хора. Местни жители вече са се отзовали и са им предоставили дрехи и вещи от първа необходимост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай