Съдят полицаи за конфискувани анцузи

Съдят полицаи за конфискувани анцузи | StandartNews.com

Варненският окръжен съд даде ход на наказателно дело срещу четирима разследващи полицаи от Добрич за конфискувани спортни дрехи и аксесоари, които са имитация на оригиналните търговски марки „Адидас" и „Найк". Обвинението срещу тях е за престъпление по служба.

Севдалин С., Миглена Т., Добромир Д. И Добромир Г. бяха изправени пред председателя на съдийския състав Станчо Савов, но делото се отлага за 1 декември, защото защитата им поиска отпадане на някои от свидетелите и на вещи лица. Като служители от отдел „Досъдебно производство" към ОД на МВР в Добрич и след разследване на Икономическа полиция четиримата е трябвало да нарежат дрехите менте на „Адидас" и „Найк", но решили да си заделят част от тях за своя употреба, твърди държавното обвинение по делото.Това е станало преди две години.Според назначената експертиза спортните облекла, присвоени от полицаите, са на стойност 1331 лева. Срещу тях тогава е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване. Магистратите във Добричкия районен съд са си направили отвод и полицаите са били изправени пред Русенския районен съд. Двамата от тях Добромир Д. и Добромир Г. са били напълно оправдани. Точно те са сигнализирали , дори с докладна записка, че част от дрехите не се унищожават, обясни защитата им адвокат Карен Бейлерян.

Разградската прокуратура повдига обаче ново обвинение срещу четиримата –този път за престъпление по служба и делото започва от нула на втора инстанция във Варненския окръжен съд. Четиримата полицаи са с мярка за неотклонение „подписка"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай