Съдят мъж за смърт на момче при незаконна сеч

Съдят мъж за смърт на момче при незаконна сеч | StandartNews.com

Пред съда ще застане обвиняемият Г. К. от разложкото село Елешница за причиняване на смърт на 11-г. момче при незаконна сеч. 36-г. мъж бил в приятелски отношения с хлапето Р. М., който често му помагал в извършваната от него стопанска дейност, свързана с отглеждането на животни. За тази помощ той му давал храна и пари.

На 11 август 2013 г., неделя, с каруцата на подсъдимия двамата отишли за дърва в местността Степанец. Мъжът нямал издадено позволително за сеч, но избрал иглолистно дърво, което да отреже. С моторния си трион срязал бора в основата му, като при падането стъблото на отрязаното дърво ударило стоящото наблизо момче. Обвиняемият успял да извади затиснатото от поваленото дърво тяло, вдигнал го на ръце и тръгнал към селото, за да му бъде оказана помощ. Междувременно се обадил и на тел. 112, за да съобщи за произшествието. Тъй като не можел повече да го носи, мъжът оставил до пътя пострадалия, който в онзи момент бил още жив. Тръгнал сам да търси по-бързо съдействие за спасяване на раненото хлапе. След като стигнали до мястото, където оставил детето, с фелдшера от линейката на ФСМП – Разлог и с негов познат от селото видели, че то е починало.

В хода на досъдебното производство е установено, че обвиняемият не е знаел как да борави с моторния трион, не е полагал изпит и няма свидетелство за правоспособност. Това също довело до трагичния инцидент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай