Садисти подпалиха куче

Садисти подпалиха куче | StandartNews.com

Бургас. Бездомно куче се превърна в жива факла след като бе подпалено безпричинно от подивели садисти.

 

Самоличността на подпалвачите все още е неизвестна. За случая алармираха от фондация "Приятели на животните", които в момента се грижат за животното. Доброволците признават, че рискът да не оживее е голям.

 

Инцидентът е станал в бургаския квартал "Победа" преди две седмици. Местни жители видели как горящото куче скимти жестоко и тича като обезумяло по улиците. Обадили се във фондацията, но от там им отговорили, че нямат място, където да го настанят. Служители на частна фирма, които и преди се грижели за кучето, познато им с името Любчо, го прибрали и се грижили близо 10 дни за него. Започнали да го лекуват с помощта на ветеринарен специалист.

 

В края на миналата седмица животното вече било прехвърлено във фондация "Приятели на животните", съобщиха от там. "Това е поредната голяма трагедия с живо същество. Не знаем кои са тези хора, способни да причинят такива страдания на животно. Не знаем и защо", коментираха доброволците от фондацията.

 

70 % от козината на животното е изгорена, а кожата му е покрита с жестоки рани. В момента му дават антибиотици, за да не се стигне до инфекция и фатален край.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай