Събор за Илинден в най-новото село на община Гоце Делчев

Събор за Илинден в най-новото село на община Гоце Делчев | StandartNews.com

Община Гоце Делчев организира традиционен събор в най-новото населено място Попови ливади. С решение на Министерски съвет курортната местност стана селище. Съборът е по повод 112-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание и ще се проведе на 1 август.

Тържествената програма ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев със заупокойна молитва за загиналите в Илинденската епопея и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. Пред паметника на българския революционер ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност към всички участници във въстанието. Празничният концерт ще започне в 11.30 часа. В програмата ще участват Мъжка фолклорна група „Синаница" от град Кресна; Сборен оркестър от Гоце Делчев и изпълнителите Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Иван Арнаудов, Мария Христова, Васил Пиргов, Ирина Паскалева и Костадин Тамахкяров – Кеци.

Специално участие ще имат Мъжка певческа група към Национален ансамбъл „Танец" – Република Македония, народната ни певица Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, както и комикът Димитър Туджаров – Шкумбата. Общината е осигурила транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгнат от градския площад в 08.00 часа и ще се върнат обратно след 16.00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай