Роми изядоха кокошките на Коиловци

Роми изядоха кокошките на Коиловци | StandartNews.com

Плевен. Повече от 50 гледани с мерак кокошки изчезнаха по празниците от двора на пенсионирания дипломат Валентин Русков, който живее в плевенското село Коиловци. Пернатите са заклани, ощипани и изядени в съседното с. Мечка, където живее най-пакостливото и опасно племе цигани, категорични са жертвите. Потърпевшият Русков, който алармира медиите, се закани да вдигне на бунт съселяните си заради безхаберието на държавата.

"Спим с брадви под възглавниците. Изтровиха ни кучетата. Упояват ги с нервнопаралитичен газ. Треперим да не ни изколят и нас по леглата. Скачаме при всеки шум нощем", оплакаха се ужасените хора от селото и сочат 84-годишния Георги Лазаров. Преди 2 г. старецът и жена му били вързани и пребити в дома им от апаши, които до ден-днешен остават неразкрити и ненаказани. През ден и тази зима някой от жителите на селото пропищява от непрекъснати битови престъпления.

Имотът на Русков бил тарашен два пъти за една седмица. Част от откраднатите домашни птици били от добра порода и тежки по 5 кг. Други били гледани за носачки. Отмъкнали кабелите му за електричество, машини и инструменти от работилницата.

"Ножът опря до кокъла, така повече не се живее" - възропта мъжът. - "Ако не се приеме такъв закон за защита на частната собственост, какъвто ни трябва, тия депутати да се махат. Аз съм живял 5 г. в Англия и 2 г. във Франция. Там ако на човек му прескочиш в двора и му откъснеш една роза, ще те застреля. И няма да го накажат, защото частната собственост е наистина неприкосновена".

Липсата на сняг улесни циганите от Мечка в набезите, твърди кметът Красимир Иванов. Управникът на съседното село имал повече бюджет за сигурност, но назначил приятели. Те нощем спят, вместо да охраняват, оплака се Иванов. Местните кълнат бившия царски депутат Венко Александров, който прехвърлил селото под юрисдикцията на полицейското управление в град Пордим, макар че е на 10 минути път до Плевен. Така повечето кражби остават нерегистрирани. Потърпевшите трябва да пътуват до областния град, там да хванат рейс до Пордим, за да дават показания. Връщат се обратно по същия път и губят цял ден за нищо. Заради абсурдната ситуация началникът на плевенската дирекция на МВР Йордан Каменов ще настоява за по-адекватно администриране на застрашения район.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай