Рокери напълниха хотелите в Търново

Рокери напълниха хотелите в Търново  | StandartNews.com

Велико Търново. 7 000 рокери си дават среща на Света гора за шести път. По традиция те се събират през август в старата столица за Балканския мото-рок събор. За пръв път тази година мъжете с кожени якета ще организират и училище за най-запалените мотоманиаци.

Организаторите от мотоклуб "Бед Къмпани" и Община Велико Търново обещават 4 дни мощен рев на мотори и здрава жица от 23 до 26 август. Удо Диркшнайдер ще бъде гвоздеят в денонощното шоу. Бившият фронтмен на "Аксепт" ще забие с бандата си U.D.O. в събота. Фестът вече е част от туризма в старата столица и не само хълм Света гора, но и всички хотели под Царевец се пълнят с рокери.

"Уважавай свободата" е мотото на рок феста, който пропагандира толерантно отношение към мотористите на пътя, обясни Стефан Ботев, член на "Бед Къмпани". 80 000 лева е целият бюджет на събора, който е подпомогнат от Общината с 5 000 лв. В петък вечерта рокерите ще загасят моторите за кратко за да се насладят на аудио-визуалният спектакъл "Звук и светлина". Съборът ще бъде официално открит в 16,00 ч на 23 август. След игри с публиката и подгряващата програма на DJ Краси Москов фестът ще стартира ударно с веселяците от "The Pomorians". Европейският шампион в клас "Супербайк" Мартин Чой ще показва техниките и тънкостите на красивия спорт за всички, които чувстват бензина в кръвта си. Посетителите ще могат да разгледат и колекция от мотоциклети и екипировка на щанда на "Харлей Дейвидсън".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай