Решетки за касапина Иван, скри се от срам

Решетки за касапина Иван, скри се от срам | StandartNews.com

Пловдив. 16-годишният Иван Генчев, който накълца жестоко приятеля си Искрен, остава зад решетките. Апелативният съд под тепетата отказа свобода на тийнейджъра, който обжалва наложената му от окръжните магистрати мярка "постоянно задържане под стража".

От срам касапинът не се появи в съдебната зала, а бе представляван само от адвоката си Константин Давчев, който от негово име обяви, че момчето съжалява и се разкайва за случилото се. Стана ясно още, че Иван не е решил да убие приятеля си в състояние на афект. Освен това и двамата с Искрен, който е дал показания в болничната стая, твърдят, че не са употребявали нито алкохол, нито наркотици. Все още експертизата не е готова, за да потвърди дали децата казват истината.

Двамата са се скарали заради плейстейшън, който Искрен трябвало да продаде и след това да си разделят парите с приятеля. Тъй като обаче се забавил с парите, Иван взел решението да го убие. Междувременно срещу Генчев бе повдигнато и второ обвинение за кражба, тъй като след като накълцал Искрен, му задигнал портфейла с 350 лева в него. Това обвинение по думите на прокурора по делото Андрей Атанасов обаче е незначително в сравнение с опита за убийство.

За първото си деяние Иван може да получи присъда от 5 до 12 г. лишаване от свобода. Вчера Апелативният съд прецени, че е налице изключителен случай, както и реална опасност момчето да се укрие и извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Искрен Ангелов все още е в тежко състояние в реанимацията на УМБАЛ "Св. Георги", след като е получил повече от 17 наранявания с нож при спречкването с Иван. Момчето бе оперирано три пъти и според лекарите предстоят още поне четири дни, които ще са критични за живота му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай