Ремонтират квартални улици и пространства в Града на липите

Ремонтират квартални улици и пространства в Града на липите | StandartNews.com

Близо 8 км велоалеи ще опасват града в четирите посоки

Започват ремонти на улици и благоустрояване на междублокови пространства в два от крайните квартали в областния град - „К.Ганчев" и „Зора, информираха от общинската администрация. С изграждането на близо 4 км. канализационна мрежа на 10 улици в кв. „Кольо Ганчев" – запад, в рамките на интегрирания воден проект, изцяло бяха завършени канализацията и водоснабдяването му. Кметът на общината Живко Тодоров вече е подписал възлагателното писмо за рехабилитацията на голяма част от тези разкопани при ремонта улици в квартала, който от години чака съвременна ВиК-мрежа.

Ще бъдат ремонтирани още улици, тротоари, междублокови пространства и в най-източния квартал на града - „Зора". Пълна рехабилитация започва и на една от възловите градски улици - „Хан Аспарух", която ще бъде изцяло преасфалтирана, ще бъдат изградени нови тротоари, пешеходни пътеки и т.н.

След сигналите на граждани, че масово се паркира върху новоизградените велоалеи, особено в централната градска част, общината реагира. Започна поставянето на ограничителни паркинг-колчета по всички велоалеи в града, съобщи кметът Тодоров. С това на практика приключва проектът за изграждането на близо 8 км велоалеи, които опасват града. Те свързват най-западния кв. „Железник" с парк „ М.М. Кусев, на север и комплекс „Загорка – на североизток.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай