Радев: Ако бяхме търговско дружество, трябваше да подам молба за несъстоятелност

Радев: Ако бяхме търговско дружество, трябваше да подам молба за несъстоятелност | StandartNews.com

Ако бяхме търговско дружество, трябваше да отида в съда и да подам молба за несъстоятелност. Това обяви на първата си пресконференция кметът на Сливен Стефан Радев.

"Състоянието на общинската хазна е по-лошо, отколкото очаквахме. 26 милиона лева са просрочените задължения към банки и фирми. Имоти на общината се изнасят на публична продан. Успяхме да се договорим с някои кредитори, но не всички са отзивчиви", заяви Стефан Радев.

"Първостепенна задача е да осигурим основните дейности на общината и тя да не спре да работи", заяви Радев. Той даде пример с искане за спиране на тока към уличното осветление. "Вече съм предприел мерки за съкращение на разходите, готви се нова структура на общината, в която ще има съкращение на администрацията. В момента пращам предизвестия за прекратяване на граждански договори с физически лица", каза Стефан Радев.

До момента в общината има 50 граждански договора, от които ще останат не повече от 10 %. 120 хиляди лева годишно е плащала община Сливен за медийно обслужване. Кметът на Сливен представи и своя екип от четирима заместници и секретаря на общината. Зам.-кметове станаха Румен Иванов по финансите, Стефан Кондузов по строителството, Пепа Чиликова по хуманитарните дейности и Стоян Марков по европейските проекти и програми. Новият секретар на община Сливен е бившата областна управителка по време на служебното правителство "Близнашки" Валя Радева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай