Пускат с референдум коли в Морската градина

Пускат с референдум коли в Морската градина | StandartNews.com

Варна. За Морската градина е необходим референдум, смята кметът на Варна Кирил Йорданов. Поводът за изказването му е недоволството на собственици на заведения в приморския парк, които втори ден протестират пред общината срещу забраната за влизане на автомобили в Морската градина.

„Да се организира местен референдум за парка, е моя стара идея. Морската градина е такова място, че който и каквото решение да вземе, то винаги е оспоримо, то винаги е недостатъчно приемливо за всички”, коментира  градоначалникът.

Кирил Йорданов организира съвместна среща утре със собствениците на обекти в Морската градина и екоактивисти. „Искам да събера всички мнения, едните и другите да се срещнат, да поговорим”, каза кметът. На срещата ще присъстват главният архитект на Варна, председателят на Общинския съвет, ръководителите на ресорните комисии в местния парламент.

Поводът за разговорите е забраната за влизане на моторни превозни средства в крайморския парк.  Собствениците на заведения се оплакват, че след въвеждане на ограничението оборотите им са паднали многократно и са заплашени от фалит. Освен това няма алтернатива и място, където хората да си паркират автомобилите.

Екоактивисти на свой ред настояват за тотална забрана за влизане на автомобили в парка, с изключение на колите със специален режим. В края на юли сдружение „Варна диша” блокира петте входа на Морската градина, през които влизат моторни превозни средства.

След протестите на природозащитниците в Морската градина беше въведена нова организация на движението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай