Прокурори влизат в клас

Обвинителите ще обсъждат с децата опасностите, които ги дебнат в социалните мрежи

Прокурори влизат в клас | StandartNews.com

Разград. Прокурори влизат в класните стаи на разградските училища.

Обвинителите ще дискутират с децата опасностите, които ги дебнат в социалните мрежи. Ще се говори за риска от трафика на хора, заплахите за личната сигурност при неумело боравене с непознати в интернет. Беседите ще имат за задача да научат децата как да общуват в мрежата, без да се излагат на опасност.

Сътрудничеството между обвинителите и просветните звена в Разград стартира в петък, в Деня на отворените врати, организиран от окръжната прокуратура в града. Той бе част от кампанията "Нека останем тук", инициирана в началото на април от окръжния прокурор на Разград Огнян Дамянов.Тя цели градът да се превърне в сигурно място за живот с добри условия за реализация, които да спре младежката миграция от региона.

В рамките и на следващата учебна година прокурорите ще бъдат канени от школските директори за беседи в училищата. Обвинителите ще повдигнат пред децата завесата на интересни казуси от практиката, свързани с младежкото правосъдие, за да стане ясно на подрастващите какво е нужно да знаят, за да не пристъпват закона. Това обеща заместник окръжният прокурор Тихомир Тодоров на среща с училищните директори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай