Продават малките лъвчета от разградския зоопарк

Продават малките лъвчета от разградския зоопарк | StandartNews.com

Разград. Разградското кметство иска да продаде трите малки лъвчета, родени в края на юли в местния зоопарк.

Новото попълнение направи лъвския прайд в менажерията седем членен и отглеждането му вече не е по силите на общинския бюджет, призна кметът Денчо Бояджиев. Затова местната управа е пуснала обява в специализираните сайтове, че продава жива стока от царския вид.

Досега интерес към сделката са проявили от цирк „Балкански". Нашите дресьори, които работят съвместно с италианска труп,а са готови да вземат лъвчетата и да ги направят част от програмата на международното шапито. Дали лъвчетата от Разград ще се сдобият с италиански паспорти ще стане ясно, след като приключи окончателното разглеждане на офертите.
Родителите на трите малки мъжкарчета Рая и Хектор остават в градската менажерия на Разград. С тях, но в отделна клетка, ще живее и другата лъвска двойка, поколение на същите родители. За тях вече са изградени апартаменти, всеки от над 100 кв. метра.

Условията за живот на лъвовете в Разград отговарят на всички изисквания. Доказателство за това, че царствените екземпляри се чувстват отлично е бързото им размножаване, което говори за успешна адаптация на дивия вид зад решетките, обясни доктор Михаил Балтаджиев, шеф на отдел „Земеделие и стопанство" в общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай