Продават градския плаж в Кюстендил

Продават градския плаж в Кюстендил | StandartNews.com

Общинският съвет в Кюстендил одобри идеята на кмета Петър Паунов за продажба на имота на Градския плаж. Инвеститор е проявил интерес към купуването на целия терен. Градският парламент обаче изрично реши, че предназначението на имота не трябва да се променя през следващите 10 г. Имотът трябва да се ползва за балнеоложки, хотелски и развлекателен комплекс, както и за жилищно застрояване.

"Ние сме избрани от жителите на община Кюстендил, за да защитаваме техните интереси. Приветстваме всеки инвеститор, но смятам, че той трябва да ни запознае със своите идеи, да визуализира проекта. Дали ще са къщи за гости или апарт-хотели. Инвеститорът да покаже подробен инвестиционен проект, както и план за това всяка година какви суми ще инвестира", каза общинският съветник Мая Шишкова.

"Цената на имота е 3 500 000 лв. Вие давате ли си сметка, колко пари ще влязат в общината. Не е нужно да поставяме спънки пред инвеститора. Договорът е за апарт-хотели като жилищно строителство", контрира кметът Петър Паунов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай