Преглед на печата в Добрич

Преглед на печата в Добрич | StandartNews.com

Добрич. В първия ден на декември в. "Нова добруджанска трибуна" избира за водеща тема на броя си тема от петъчния парламентарен контрол.

Ежедневникът съобщава, че депутатът на Атака Калина Балабанова поиска отнемане на концесията на мина Оброчище, като предупреди, че миньорите може да излязат на стачка, пише вестникът. От челно място още в броя днес четем, че ВАС окончателно е отменил таксите за подготвителните групи. За това, че двама са пострадали при трудови злополуки в края на миналата седмица, съобщава още медията.

На пазара е и седмичникът "Седмичен глас", който посвещава първия си декемврийски брой на равносметката. На страниците си седмичникът предлага равносметката на земеделци в региона - доколко високият добив на царевица компенсира летните загуби, това, че запасите от пшеница са повече от миналата година, както и отчета на кооперацията в Паскалево, за която стопанската година е по-слаба. В броя още място намира и мнението на д-р Мариян Ананиев - бивш управител на добричката болница, който казва: "Илюзия е, че здравеопазването е в готовност за реформа". Седмичникът отразява встъпването в длъжност на новия областен управител, както и разговор с управителя на ВиК, който признава, че дружеството има 8 милиона несъбрани вземания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай