Преглед на печата в Добрич

Преглед на печата в Добрич | StandartNews.com

Водещата тема днес на в. "Нова добруджанска трибуна" е за подготвяната национална научна конференция в памет на големия български селекционер и един от директорите на Добруджански земеделски институт край Генерал Тошево.

Конференцията се подготвя от института, като тема на пдокладите и дискусиите ще е "Традиционни и иновативни подходи в селекцията и агротехниката на полски култури". Конференцията ще се проведе в рамките на последните два дни на месеца, пише още медията. От челно място още всекидневникът информира, че дамата от задържа
ната 10-членна организирана група за разпространение на наркотици от Добрич е пусната под парична гаранция, докато останалите й членове остават в следствения арест. За това, че безработицата в Добричко е над 10 на сто пише още вестникът.

На пазара днес е и седмичникът "Седмичен гласн", чиято тема е здравето ни и грипът като заболяване. В разработката си седмичникът пише, че всяка година между 5 и 30 % от населението се заразява с грип, а 95 % от заразените се разболяват. На страниците си вестникът предлага мнения на специалисти за това как да се предпазим от заразяване, какви са цените на ваксините и как помагат рецептите на бабите ни срещу вирусите. В броя още четем как да бъдем родители, като вестникът предлага споделен опит от Училището за родители в Добрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай